Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Gmina Wejherowo

Obowiązek informacyjny Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dn. 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy, że: 1. Administratorem Pana/i danych osobowych jest Gmina Wejherowo, ul. Transportowa 1, 84-200 Wejherowo, tel.: (58) 677 97 01, adres e-mail: sekretariat@ugwejherowo.pl, reprezentowana przez Wójta Gminy Wejherowo.

Obowiązek informacyjny

 

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679
z dn. 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy, że:

1. Administratorem Pana/i danych osobowych jest Gmina Wejherowo, ul. Transportowa 1, 84-200 Wejherowo, tel.: (58) 677 97 01, adres e-mail: sekretariat@ugwejherowo.pl, reprezentowana przez Wójta Gminy Wejherowo.

2. Pani/a dane osobowe, przetwarzane są w celu realizacji zadań publicznych na podstawie:

  • ustawy z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych
  • ustawy z dnia 15 listopada 1984 r. o podatku rolnym,
  • ustawy z dnia 30 października 2002 r. o podatku leśnym,
  • ustawy z dnia 19 września 1966 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach,
  • ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. – ordynacja podatkowa,
  • ustawy z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji,
  • ustawy z dnia 17 listopada 1964 r. – kodeks postępowania cywilnego,
  • ustawa z dnia 14 czerwca 1960 r. – kodeks postępowania administracyjnego

oraz aktów wykonawczych do w/w ustaw.

3. W przypadku wykazania interesu prawnego do otrzymania danych, Pani/a dane osobowe będą przekazywane w zakresie i w celach wynikających z w/w  ustaw organom administracji publicznej oraz innym podmiotom współpracującym z Administratorem.

4. Przysługuje Pani/u prawo dostępu do swoich danych, sprostowania i uzupełnienia treści swoich danych oraz prawo ograniczenia ich przetwarzania.

5. Posiada Pan/i prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

6. Podanie przez Panią/a danych osobowych jest niezbędne do realizacji obowiązków prawnych, określonych w w/w ustawach. 

7. Pana/i dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu przetwarzania. Okres ten wynika z ustawy z dn. 14 lipca 1983 r. o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach (Dz. U. z 2018 r., poz. 217 tj. z późn. zm.).

8. Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych,  z którym można skontaktować się poprzez adres email: oreszke@ugwejherowo.pl.

 

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Piotr Czerwiński 03-07-2019 15:01:06
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Piotr Czerwiński 03-07-2019
Ostatnia aktualizacja: Piotr Czerwiński 03-07-2019 15:01:06